Dag 2 – de Jeepsafari en vervolg van de avond – Lucky number 4 en Linda handtastelijk!

Excursie 1 “Jeepsafari met ondergaande zon in de woestijn van Dubaï”.

Met toch wel een beetje de angst in de benen van een nieuwe onverwachte tegenslag die zich aan zou dienen begonnen we aan onze eerste excursie. Het werd ons ook niet gemakkelijk gemaakt. Ten eerste moesten wij plaats nemen in een zwarte auto, terwijl alle 20 andere auto’s wit waren. Dit moest een voorteken zijn van iets onheilspellend dat stond te gebeuren. Onze auto had nummer 4! Weer een teken. We hadden op onze reis door China geleerd dat het getal nummer 4 echt ongeluk zou brengen. Zelfs telefoonnummers die eindigen op nummer 4 worden in China niet verkocht. Ach ‘Fuck it” wij zijn niet in China. Toch???

Hmmmmm. Beetje vreemd. Alle auto’s race door de duinen en onze chauffeur doet na een

Önze chauffeur van auto nr. vier (the black car)

Önze chauffeur van auto nr. vier (the black car)

eerste poging om te scheuren door de duinen iets onverwachts. Hij zet de auto aan de kant. Ontreddert laat hij ons (twee alleenreizende Duitsers, Linda en ik) achter in de auto. Bleek er iets niet goed te zijn aan de auto. Achteraf “peanuts”, want het was een kleinigheidje. De banden waren veel te hard om te racen door het zand met de dikke off-the-road auto. Nog een beetje vertrouwen hadden we wel tot…… onze chauffeur het gaspedaal intrapte om met een gloeiende gang achteruit te scheuren om vervolgens weer de route te volgen. Hij had even over het hoofd gezien dat er net op dat moment een andere dikke scheurijzer op ons af kwam. Als ik niet had gegild, dan had ik dit verhaal nu niet na kunnen vertellen. Vraag Linda maar, ik overdrijf dit niet! Linda had het woord

Jeepsafari

Foto zegt genoeg!

“horror” misschien toch te vaak geroepen. Het ging zich nu tegen ons keren.

Gelukkig bleek dit achteraf mee te vallen. Wel heb ik een kant van Linda ontdekt die ik nog nooit had gezien. Namelijk, handtastelijk zijn bij een wildvreemde oudere Duitse man. Jullie hadden dit toch ook niet achter haar gezocht? Zij zelf ook niet volgens mij. Het scheuren door de zandduinen was best heftig en af en toe leek het net of we zouden kantelen. Linda had dit gevoel ook een momentje. Toen had ze zichzelf even niet meer onder controle! Voor ze er erg in had, had ze de “oude lelijke alleenreizende Duitser” van schrik in zijn been geknepen! Mits op het moment dat ze dat had gedaan, besefte ze zich plotseling wat ze had gedaan. TE LAAAAAT!!! Ze kon het niet meer terug draaien.

jeepsafari Dubaï

Scheuren over de zandduinen van Dubaï!

Ze schrok van zichzelf en ook het “slachtoffer” was even zonder woorden. Linda herpakte zich snel en gooide haar sirene aan en riep maar “entschuldige, enschuldige” (vergeef me alle taalfouten, ik check mijn tekst niet achteraf ik laat het creatieve proces zijn gang gaan 😉 Daarna kwam er weer een lachsalvo die ze vast boven op de Burj Khalifa nog konden horen. Verschrikkelijk gewoon, zo erg hadden we de slappe lach! Het was echt zo komisch. Die man wist niet wat hem overkwam.

zzon

Wederom de ondergaande zon

De jeepsafari was geweldig om mee te maken. Nadat we nog een stop hadden gemaakt om de ondergaande zon te fotograferen, eindigde onze trip in een bedoeïenendorp. Hier hebben we heerlijk gegeten.

Waterpijp Dubaï desert

Sisha roken in de woestijn

Verder hebben we daar nog op een waterpijp gerookt, een henna tattoo laten aanbrengen, die hopelijk niet langer dan een week blijft zitten (lelijk ding) en hebben we nog op een kameel gereden.

henna tattoo

Henna tattoo laten aanbrengen.

Dat was wel tegenstrijdig, want ik wilde dat ook een keer meemaken, maar ik had toch ook heel erg medelijden met “Geert” (de kameel die achteraf een vrouwtje bleek te zijn). Mijn nieuwsgierigheid en mijn bucketlist was belangrijker dan het welzijn van Geert (ja ik geef het toe), maar dit ging mij niet gemakkelijk af.

Kameel rijden

De begeleider van Geert!

Ik heb “Geert” steeds geaaid en heb hem gezegd dat ik een egoïstisch mens was en dat ik het zielig voor hem vond dat hij dit moest doen en dat ik mijn leven zou verbeteren. Ik hoop dat hij/zij het heeft begrepen. Om mijn geweten te zuiveren, ga ik daar maar van uit.

Party

Party!

Tegen 20:00 uur waren we weer terug op “ons” schip na een lange reis en een lange dag met veel te hebben meegemaakt. We hebben de avond afgesloten met een “party” op het pooldeck! Geweldig. We kregen ineens weer energie. Waar is het feestje…. hier is het feestje!!! De DJ draaide lekkere opzwepende nummers en die Duitsers……. Je kunt er van alles van zeggen, maar dansen en feesten, dat doen ze! Van jong tot oud, iedereen doet mee. Niemand kijkt elkaar raar aan. Iedereen is vriendelijk en de sfeer is zo goed dat Linda en ik tot in de late uurtjes hebben gedanst. Jahaaaaaaaaaa ik zal het maar zeggen. Wij hebben de tent afgesloten, want we waren toch bang dat we iets zouden missen en zijn pas naar bed gegaan, toen de laatste feestganger zijn weg naar een slaapplek vervolgde. Toen hebben wij onze kussen ook maar opgezocht (wederom een korte nacht voor de boeg) Bikkels zijn we, of niet dan!

19 thoughts on “Dag 2 – de Jeepsafari en vervolg van de avond – Lucky number 4 en Linda handtastelijk!

  1. Prachtig mooi verhaal, heb er van genoten. (vieze kleur tattoo op je hand Hilona)
    En BIKKELS zijn jullie!!! Veel plezier nog. Ik ga nu naar bed, ja, ja, er zijn ook nog mensen die moeten werken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *