The day after – Terugkijken en vooruitkijken….. en een bekentenis aan Linda…….

Thuis besef ik me pas dat de landen die we zojuist hebben bezocht, juist op het moment dat Linda en ik 44/45 jaar geleden het eerste levenslicht hier op aarde zagen, dat dit ook het moment was van de geboorte van alles wat wij hebben mogen aanschouwen. Alle landen zijn namelijk na het ontdekken van olie rond 1970, pas ontwikkeld van niets tot wat het nu is! We zijn dus samen met hun “opgegroeid” tot wat we nu zijn. Grappig toch?

Ook hebben we meer landen bezocht dan waar we bewust van waren. Zonder dat we het wisten zijn we ook nog in een aantal andere landen geweest namelijk in Iran, Qatar en Saudie-Arabië. Tijdens het varen zijn we over de landgrenzen geweest van deze landen. Het bewijs hiervan kregen we via onze mobiel. We kregen sms’jes met “Welcome in Iran”, “Welcome in Qatar” en “Welcome in Saudi-Arabië”. We hebben deze landen gezien toen we met onze boot er langs kwamen, maar we zijn er dus daadwerkelijk ook even geweest. Dus die tellen we toch ook maar mooi even mee in ons lijstje met bezochte landen. XD

Welcome to Qatar!

Welcome to Qatar!

Welcome in Iran

Welcome in Iran

Met een goed gevoel kijken we terug op een super vakantie, waar we kennis mochten maken met weer een stukje van onze aardbol. Op naar de volgende vakantie. Want die gaat er zeker komen. Waar de reis de volgende keer naar toe gaat????? We hebben wel al een ideetje, maar dat kan nog alle kanten op gaan. Eerst maar eens weer maandelijks onze spaarpot vullen en nagenieten van deze geweldig reis!

Alles goed op orde dit keer!!!!

Ik ben nogal chaotisch aangelegd. Niet met alles, bijvoorbeeld niet voor wat mijn werk betreft. Dat is allemaal omkadert en duidelijk voor mij. Alles daarbuiten, alles was buiten de normale dagelijkse structuur  valt, daar heb ik moeite mee. Linda is daarin altijd mijn steun en toeverlaat. Zij beheert altijd onze “pot”, ik hou de administratie dan weer bij. Ik geef haar altijd mijn paspoort, tickets en belangrijke papieren in bewaren, ik regel alles met betrekking tot het boeken, het uitzoeken van zaken m.b.t. excursies enz. Dat werkt goed voor ons.

Elke reis die wij maken schrikt Linda niet meer op van de plotselinge paniek die bij mij ontstaat als ik denk weer iets kwijt te zijn. Eigenlijk ben ik maar zelden echt iets kwijt. Ik kan het op dat moment gewoon weer eens niet  vinden. Het zit mij ook vaak niet mee. Wat ik zoek, ligt ook altijd onderin de tas, of op een onmogelijke plek. Het is nooit zo dat ik hetgene wat ik zoek voor het grijpen ligt. Daar kan ik me aan ergeren. Linda blijft altijd lekker rustig en weet wel dat ik “het zoek geraakte item” uiteindelijk wel zal vinden. Toen kan ik het gevoel van paniek, de stress die dan ontstaat niet onderdrukken. Ik ben ook zo rommelig. Soms denk ik dat ik dat juist niet ben, dat ik te bang ben om zaken kwijt te raken dat ik de spullen zo wegstop dat ik ze zelf niet meer terug kan vinden.

Deze reis ging het eigenlijk zeer goed. Ik ben eigenlijk maar 1 keer in paniek geweest en dat was op het moment dat ik mijn medicijnen die ik altijd keurig netjes opberg, niet weer kon vinden. Elke keer leg ik ze op een vaste plek, check nog een keer en nog een keer. Daar kon het niet aan liggen. Hoe kan dat nou weer. Linda en ik hebben best een tijd lopen zoeken en ik kwam bijna tot de conclusie dat ze wel gestolen moesten zijn. Nog een keer alles bij langs. Nog een keer kijken in mijn toilettas die op een plankje onder de wasbak lag. Niks. Ik deed met mijn hand nog één veeg over die plank en constateerde dat er een gat achter de wasbak zat in het plankje waar mijn toilet op lag. Ik lag op de vloer zodat ik met mijn hand in het gat kon voelen en……….. ja hoor. Daar was het potje in gerold! Tuurlijk dat had ik weer. Dat was ook wel een onmogelijk plek om ze weer te vinden en juist daar rolt mijn potje in! Dat ik daar in de stress raakte kon ik dus voor mijn gevoel niets aan doen.

Het beruchte plankje

Het beruchte plankje

Verder had ik nog één klein dingetje, toen we gingen vertrekken naar huis. Ik kon mijn brillenkoker niet vinden. Ik wilde mijn bril, die ik eigenlijk alleen maar in het donker nodig heb of met TV kijken en auto rijden, niet zo los in de koffer doen i.v.m. de kans op krassen op mijn glazen. We hebben nog een tijd gezocht naar de brillenkoker. Nergens te vinden. Grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr. Toch weer iets niet goed op orde. Die zal ook wel ergens in een gat liggen op een niet logische plek hier in de hut. Nou ja, dan maar geen brillenkoker.

Op het vliegveld ontstond er bij mij weer de paniek van “oehhhhhhhh ik ben toch iets vergeten volgens mij”. Ik had mijn  bril nu laten liggen in de hut. Die had ik bewust nog niet in mijn koffer gedaan en nu we de brillenkoker niet hadden gevonden, had ik mijn bril dus per ongeluk laten liggen.

Bekentenis aan Linda

Lindaaaaaaaaaa???? Ohhhhhhhhhh ja je weet het nog niet, maar ik moet je dit nog even vertellen…… Eeeehhhhh mijn bril die ik had laten liggen in mijn hut………. Die heb ik inmiddels weergevonden. Ik had hem toch netjes in een tasje gedaan bij mijn zonnebrillen. En eeeeehhhhh ………….Linda? De brillenkoker waar we zo lang naar hebben gezocht in onze hut……… die lag gewoon thuis op mijn nachtkastje!!!!! Ik had de brillenkoker samen met wat andere spullen 5 minuten voordat we naar Schiphol zouden vertrekken blijkbaar al uit mijn koffer gehaald, omdat ik bang was dat mijn koffer meer dan 30kg woog. Ik had dus alles op orde en de paniek was weer nergens voor nodig. SSSOOOOOORRRRRYYYYYYY!!!!!!!!!!!!!!!!

sorry

Sorryyyyy!!!

 

3 thoughts on “The day after – Terugkijken en vooruitkijken….. en een bekentenis aan Linda…….

  1. Hahaha, had het wel gedacht, weet je kijk hier helemaal niet van op whaaaaa!!! We hebben een super geweldige mooie vakantie gehad, heel veel gezien en de cruise was geweldig!! Nu maar weer sparen voor ons volgende trip;-) dikke knufffffff

  2. Jullie zijn niet voor niks al zolang vriendinnen. Jullie vullen elkaar mooi aan haha. Ik heb genoten van jullie geweldige reis. Nu weer met beide beentjes op de grond en weer werken!!! Op naar de volgende reis meiden. Xx

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *